Loader

Ζυγούρι κρασάτο

2014-11-30
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:15 ω
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

30/11/14

 Ζυγούρι κρασάτο για σήμερα στο τραπέζι μας. Προβατάκι από το χωριό μαγειρεμένο στην κουζίνα του ZannetCooks για ένα κυριακάτικο γεύμα, που θα φέρει αυτή την γλυκιά ευχαρίστηση στο στομάχι αλλά και την ψυχή μας. Εννοείται το κρασί που θα επιλέξουμε να βρίσκεται στο τραπέζι, να είναι μπόλικο.

zigourikokk (1) zigourikokk (6)

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό ζυγούρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ή ροζέ κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός ή νερό
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δενδρολίβανου
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με καπάκι και ρίχνουμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο στο ζωμό ή το νερό.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και την κανέλα , αν τηνχρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί 15 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το κρέας.

Βήμα 4

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας , ελέγχοντας τα υγρά της σάλτσας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *