Loader

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψημένο ψωμί

2016-05-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

5/6/16

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψημένο ψωμί για ένα χορταστικό πιάτο που τρώγεται ως ορεκτικό αλλά και ως κύριο γεύμα, ανάλογα τα γούστα.

graspche (2) graspche (4)

Συστατικά

  • ½ κιλό πράσινα σπαράγγια
  • 4-6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
  • 250gr. Ντοματίνια
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας balsamico
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός ή ρίγανη
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε κάθε στέλεχος σε 2-3 κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Το ίδιο κάνουμε με τις φέτες του ψωμιού.

Βήμα 2

Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά το ψωμί και 20 τα λαχανικά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το balsamico, το μέλι, το σκόρδο, το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε ένα dressing που φυλάμε στην άκρη. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με το dressing και διασκορπίζουμε τον μαϊντανό για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *