Loader

Ζεστή σαλάτα με σέλερι, καρότο και δαμάσκηνα

2013-08-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/08/13

Και σκέτη ,απλή σαλάτα δεν το λες.

Το λες συνοδευτικό κρέατος ή το λες εκλεπτυσμένο στη γεύση, το λες πολλά πράγματα.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Συστατικά  

 

6 στελέχη σέλερι, κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες , 2 εκατοστών

4 ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερίρισμα

1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά

¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

½ φλιτζάνι νερό

Χυμός ½ λεμονιού

Μπόλικος φρεσκοκομμένο μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλα 10- 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε στα πιάτα αμέσως και πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με μπόλικο μαϊντανό και αλατοπίπερο για να σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://mayihavethatrecipe.com/2013/04/04/warm-celery-salad-haim-style/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *