Loader

Ζεστή μελιτζανοσαλάτα με μανιτάρια και σπανάκι

2014-04-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

17/4/14

Ζεστή μελιτζανοσαλάτα με μανιτάρια και σπανάκι , η απάντηση στην αιώνιο ερώτημα : τι θα φάμε σήμερα, είναι η συγκεκριμένη συνταγή μας . Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη είναι ακόμα πιο πολύπλοκο το ερώτημα, καθότι νηστεία. Στο ZannetCooks έχουμε και πάλι την απάντηση, τόσο απλά και πραγματικά τόσο γρήγορα. Μια συνταγή δοκιμασμένη αλλά και νηστίσιμη, νόστιμη, θρεπτική και πανεύκολη. Μπορούμε να την συνδυάσουμε με κάποιο ρύζι ή ζυμαρικά αλλά και με σκέτη. Μην αργείτε λεπτό. Δοκιμάστε την αμέσως!

zestimelitzanosalad (1)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 4-5 μανιτάρια κομμένα στα 6 ή 8
  • 200gr. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 10 ντοματίνια
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
  • ½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Αλατοπίπερο
  • Μαυροκούκι ή σουσάμι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε , αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι , την πιπεριά και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με τη soya και το balsamico, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα ή βαθύ πιάτο. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *