Loader

Ζεστή καροτοσαλάτα με ανάμεικτο pesto

2015-01-04
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 23λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/1/15

Ζεστή καροτοσαλάτα με ανάμεικτο pesto. Ένα pesto με 3 εξίσου γευστικές και ιδιαίτερες προτάσεις σερβιρίσματος, για να σας αποδείξω και πάλι ότι το pesto πάει με όλα.

carrotmixpesto (1) carrotmixpesto (3)

Συστατικά  

1/2 κιλό καρότα καθαρισμένα

2-3 μέτριες ντομάτες

1/2 του φλιτζανιού γεμιστές ελιές κομμένες σε ροδέλες

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

για το pesto:

1 φλιτζάνι brazilian nuts, μουλιασμένα αποβραδίς

1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/3 του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1/3 του φλιτζανιού ρόκα ψιλοκομμένη

1/3 του φλιτζανιού λαδοτύρι Μυτιλήνης

χυμός από ένα μέτριο λεμόνι

αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2-3 ημέρες.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα καρότα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 10-12 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε προσεχτικά σε χοντρές ροδέλες και τα ανακατεύουμε με το μισό pesto και τις ελιές.

Βήμα 3

Κόβουμε τις ντομάτες σε μπολ ή πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα από τα καρότα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *