Loader

Ζαμπονόπιτα με λαχανικά

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

2φλ.ανάμικτα λαχανικά κατ/να (κατευθείαν από την κατάψυξη)

Αλατοπίπερο

1φλ.διάφορα αλλαντικά κομμένα σε κυβάκια

1πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια

1 ½ γκούντα τριμμένο

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

4κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη

4αυγά

2φύλλα σφολιάτας ή χωριάτικα , έτοιμα ή σπιτικά

1/4φλ.γάλα

1κ.γλ.ζάχαρη

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμύδια με τα λαχανικά, τη ντομάτα, τα αλλαντικά, την πιπεριά και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε καλά το ένα φύλλο. Διασκορπίζουμε και στρώνουμε το μείγμα λαχανικών- αλλαντικών, που ετοιμάσαμε. Χτυπάμε τα αυγά με τη ρίγανη και την παρμεζάνα και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε τις άκρες του πάνω φύλλου με τις άκρες του κάτω, να κλείσουν καλά μέσα τα υλικά. Χτυπάμε το γάλα με τη ζάχαρη και αλείφουμε με αυτό το φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *