Loader

Εύκολο τηγανητό ρυζάκι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

4φλ.ρύζι μαγειρεμένο

3αυγά

2κ.σ.γάλα

1μεγάλο καρότο τριμμένο

5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.γαλοπούλα βραστή πολύ ψιλ/νη

Αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

1/2φλ. αραβοσιτέλαιο ή Σουσαμέλαιο αν υπάρχει διαθέσιμο

Soya sauce για το σερβίρισμα

2 ½ κ.σ.ζάχαρη(προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αφού ζεστάνουμε το μισό αραβοσιτέλαιο τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώστε να ψηθούν και να στραπατσαριστούν. Τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ή wok ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στη φωτιά. Ραντίζουμε με το λάδι και τη σόγια σος , πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.