Loader

“Επίπεδο” ρολό κιμά

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

5κ.σ.λάδι

3πράσα ψιλ/να

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2κιλό κιμάς , της προτίμησης μας

1κ.σ.θυμάρι

2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα και επιπλέον για το ταψί και το ψήσιμο

Αλατοπίπερο

1αυγό

1/2φλ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη ή μπέικον ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ζεστό λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα πράσου και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζαμπόν. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα κιμά. Διασκορπίζουμε στην επιφάνεια το ζαμπόν ή το μπέικον, ότι χρησιμοποιήσουμε. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει τραγανή η επιφάνεια. Το σερβίρουμε ζεστό , κομμένο σε κομμάτια με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , , Συστατικά: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *