Loader

Εξωτικό pesto με κόλιαντρο και lime

2014-09-05
  • Yield: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Prep Time: 40λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

14/9/14

Εξωτικό pesto με κόλιαντρο και lime. Ένα μυρωδικό ελαφρώς παρεξηγημένο στη χώρα μας. Στο εξωτερικό όχι μόνο το χρησιμοποιούν περισσότερο αλλά έχουν κρατήσει και το ελληνικό όνομα coriander που προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά. Στην πρώτη μου απόπειρα να το δοκιμάσω στο φαγητό, αντί του μαϊντανού, όπως συνηθίζεται, η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα. Ένιωσα μια γεύση σαπουνίλας στο στόμα που με απογοήτευσε και χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να τον ξαναδοκιμάσω. Από τότε , τον προτείνω και τον αγαπώ εξίσου με τον μαϊντανό, για την ιδιαίτερη αυτή του γεύση. Με τη σημερινή μας συνταγή, ίσως τον συμπαθήσετε και εσείς.

cilantropesto (1) cilantropesto (3)

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα από το κέλυφος
  • 1 ματσάκι κόλιανδρος
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός από 1 lime
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπεριές jalapenos τουρσί ή πικάντικη πιπεριά τουρσί της επιλογής μας
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Method

Step 1

Μουλιάζουμε τα φιστίκια σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Step 2

Τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι, χυμό lime ή αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *