Loader

Εναλλακτική μαγειρίτσα

2015-04-06
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

9/4/15

Εναλλακτική μαγειρίτσα για όσους θέλουν μια νόστιμη σούπα για το βράδυ της Ανάστασης, χωρίς μεγάλο κόπο. Αντικαθιστούμε ή προσθέτουμε μαζί με το λάχανο, λίγο μαρούλι και αν θέλουμε την αυγοκόβουμε.

eastmag (2) eastmag (3)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150gr. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός 1-2 λεμονιών
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και κατόπιν τον κιμά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί για1-2 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάχανο και ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του στο μισό, περίπου 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το σέλινο και τον άνηθο και προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό ή ζωμό, αν χρειάζεται και ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη σούπα.

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συμπληρώνοντας επιπλέον χυμό λεμονιού και γαρνίροντας με λίγο άνηθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *