Loader

Ελληνικό burger

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1/2κιλό κιμάς
Φρυγανιά τρίμμα αλατοπίπερο
Κρεμμύδι ψιλ/νο
1 αυγό
Ρίγανη
1/4κ.γλ.σόδα
Λάδι για το ταψί
6Ψωμάκια για burgers
Ντομάτα σε φέτες και ρόκα για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
200γρ.γιαούρτι
1/2αγγούρι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τον κιμά,το αυγό,την φρυγανιά, το κρεμμύδι, τη σόδα και αλατοπίπερο. Πλάθουμε μπιφτεκάκια όσο το μέγεθος του ψωμιού για burgers που έχουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το τζατζίκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπωλ και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα ψωμάκι κομμένο στη μέση κατά μήκος, με λίγη ρόκα, μια ροδέλα ντομάτα, ένα μπιφτέκι και 1 κουταλιά τζατζίκι. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πατάτες τηγανιτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *