Loader

Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο

2015-03-26
  • Servings: 3-4
  • Prep Time: 10λ
  • Ready In: 10λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

26/3/15

Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο για να την φάμε με το κουτάλι αλλά και να αλείψουμε ή να γεμίσουμε οποιουδήποτε είδους αρτοποιήμα!

avotunaspr (3) avotunaspr (4)

Ingredients

  • 1 κονσέρβα τόνος, στραγγισμένος
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σπιτική ή από βάζο, ψιλοκομμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι ή lime
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Method

Step 1

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι το λιώνουμε σε ένα μπολ.

Step 2

Προσθέτουμε τον τόνο, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ή lime.

Step 3

Σερβίρουμε με κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί και ραντίζοντας με λίγο λάδι ή σαν γέμιση για τοτίγιες ή σάντουιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *