Loader

Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο

2015-03-26
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

26/3/15

Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο για να την φάμε με το κουτάλι αλλά και να αλείψουμε ή να γεμίσουμε οποιουδήποτε είδους αρτοποιήμα!

avotunaspr (3) avotunaspr (4)

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα τόνος, στραγγισμένος
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σπιτική ή από βάζο, ψιλοκομμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι ή lime
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι το λιώνουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον τόνο, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ή lime.

Βήμα 3

Σερβίρουμε με κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί και ραντίζοντας με λίγο λάδι ή σαν γέμιση για τοτίγιες ή σάντουιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *