Loader

Γρήγορο τουρσί με μύδια και μανιτάρια

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

5σκελ.σκόρδο λιωμένες

Λάδι

Αλατοπίπερο

2φύλλα δάφνης

Χυμό 1 πορτοκαλιού

Χυμό 1 λεμονιού

2πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες

1κ.σ.φρέσκο θυμάρι

1κ.γλ.δενδρολίβανο ψιλ/νο

Μια πρέζα μπούκοβο

1/3φλ.ξύδι από λευκό κρασί

300γρ.μύδια κατ/να ή φρέσκα, χωρισμένα η ψίχα από το όστρακο

1/2κιλό μανιτάρια Portobello μικρά, πλυμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε το ξύδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια. Μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λευκό ρύζι ή το βάζουμε στο ψυγείο με λίγο επιπλέον λαδάκι και το διατηρούμε για 1 εβδομάδα, για να το σερβίρουμε σαν μεζέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *