Loader

Γρήγορο λαχανοφαγάκι

2016-10-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/10/16

Γρήγορο λαχανοφαγάκι ιδανικό για πολυάσχολους ή μαμάδες με ελάχιστο χρόνο, καλή ώρα. Φθινοπωρινό και εύκολο με μια πραγματικά εξωτική νότα που θα σας αρέσει πολύ.

peascabb-5 peascabb-6

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αρακάς
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού garam masala (Μπαχαρικό ή μείγμα κανέλα-γαρύφαλλο)
  • Τσίλι σκόνη ανάλογα τα γούστα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάχανο σε φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό και το αχνίζουμε για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε την πατάτα, τον αρακά, την ντομάτα και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αν έχει στεγνώσει πολύ το φαί μας, ελάχιστο νεράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 4-5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί λίγο για να σερβίρουμε. Τρώγεται σαν κύριο πιάτο αλλά αν προτιμάτε γίνεται ένα φανταστικό συνοδευτικό για μπιφτέκια ή ψητό κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *