Loader

Γλύκισμα με espresso και Brazilian nuts

2014-06-17
  • Yield: 25 τεμάχια
  • Prep Time: 1:20 ω
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

17/6/14

Γλύκισμα με espresso και Brazilian nuts. Ένα τύπου σοκολατάκι ψυγείου με έντονη την παρουσία του καφέ και των βραζιλιάνικων καρπών. Δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα ξερά δαμάσκηνα έχουμε μια γλυκιά λιχουδιά στο ψυγείο μας, κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια για κάθε στιγμή υπογλυκαιμίας.

brazilianfudge (3) brazilianfudge (4)

Συστατικά  

12 ξερά δαμάσκηνα

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας (υγρή) ή βότκα / κονιάκ

1 ½ φλιτζάνι Brazilian nuts

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

¼ του φλιτζανιού espresso σκόνη

¾ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

Step 2

Το μεταφέρουμε σε μπολ και τα πιέζουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τυχόν υπολείμματα από τα υλικά που δεν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Step 3

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα, να αποκτήσει όσο γίνεται ομοιόμορφο πάχος.

Step 4

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όσο περισσότερο μπορούμε και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι για πολλές ημέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *