Loader

Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου

2014-08-23
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

23/8/14

Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου για κάθε είδους ψητά λαχανικά, ωμές ή βραστές σαλάτες και ότι άλλο βάλει το μυαλό σας. Προσωπικά η γεύση του άνηθου μου θυμίσει λαχανοντολμάδες –σχεδόν πάντα – αλλά όλοι ξέρουμε ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μοναχά εκεί. Ταιριάζει απίστευτα με το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι και γενικά όλα σχεδόν τα πράσινα λαχανικά ή σαλατικά. Τον χρησιμοποιούμε σε τουρσιά, λάδια, ξίδια, μαρινάτες λιπαρών ψαριών ή όπου τελικά, τραβάει η όρεξη και τα γούστα μας.

dilldress (4) dilldress (7)

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας peanuts ή κάσιους
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 2-4 κουταλιές της σούπας νερό, ανάλογα την πυκνότητα που επιθυμούμε
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο, νερό, ξύδι ή χυμό λεμονιού ανάλογα τα γούστα.

Βήμα 2

Φυλάμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται 3-4 ημέρες σε βάζο με καπάκι και φροντίζουμε να το ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *