Loader

Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου

2014-08-23
  • Servings: 4-5
  • Prep Time: 10λ
  • Ready In: 10λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/8/14

Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου για κάθε είδους ψητά λαχανικά, ωμές ή βραστές σαλάτες και ότι άλλο βάλει το μυαλό σας. Προσωπικά η γεύση του άνηθου μου θυμίσει λαχανοντολμάδες –σχεδόν πάντα – αλλά όλοι ξέρουμε ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μοναχά εκεί. Ταιριάζει απίστευτα με το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι και γενικά όλα σχεδόν τα πράσινα λαχανικά ή σαλατικά. Τον χρησιμοποιούμε σε τουρσιά, λάδια, ξίδια, μαρινάτες λιπαρών ψαριών ή όπου τελικά, τραβάει η όρεξη και τα γούστα μας.

dilldress (4) dilldress (7)

Ingredients

  • 2/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας peanuts ή κάσιους
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 2-4 κουταλιές της σούπας νερό, ανάλογα την πυκνότητα που επιθυμούμε
  • Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο, νερό, ξύδι ή χυμό λεμονιού ανάλογα τα γούστα.

Step 2

Φυλάμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται 3-4 ημέρες σε βάζο με καπάκι και φροντίζουμε να το ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *