Loader

Γλυκόξινο κοτόπουλο της μητερούλας από το Βόλο

2014-07-14
  • Servings: 3-4
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/7/14

 Όπως μας έγραψε και η ίδια :«Παρότι εκ πρώτης φαίνεται απαιτητική συνταγή, είναι πραγματικά εύκολη και γρήγορη, και κατά γενική ομολογία πεντανόστιμη!» . Γλυκόξινο κοτόπουλο της μητερούλας από το Βόλο και καλή μας όρεξη.

Ingredients

  • 1 συσκευασία κοτόπουλο (φιλέτο στήθους ), 600-700γρ., κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα (κάθετα)
  • 2-3 πιπεριές πολύχρωμες, χοντροκομμένες (κάθετα)
  • 1 μέτριο καρότο σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικό υλικό)
  • ½ μπουκαλάκι soya sauce
  • λίγο ξίδι balsamico
  • ηλιέλαιο (το ελαιόλαδο μυρίζει έντονα και παράταιρα για το συγκεκριμένο πιάτο)
  • ένα κουταλάκι μέλι
  • ένα κουταλάκι corn flour (προαιρετικά)
  • αποξηραμένο σκόρδο & πάπρικα (γλυκιά)
  • μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα κάρυ, λίγο μπούκοβο (ή πιπέρι)

Method

Step 1

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά.

Step 2

Ζεσταίνουμε καλά λίγο ηλιέλαιο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα τις πιπεριές και τα καρότα.

Step 3

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε. (Ρίξτε το σκόρδο λίγο-λίγο, και κρίνετε την ποσότητα με βάση τη μυρωδιά που αναδίδεται – το αποξηραμένο σκόρδο μυρίζει πιο έντονα.)

Step 4

Αφού ασπρίσει το κοτόπουλο, σβήνουμε φέρνοντας δυο γύρες πάνω από το τηγάνι το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το αλάτι (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μια πρέζα είναι αρκετή, γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή!). Προσθέτουμε τη σόγια σως και μισό ποτηράκι νερό (το πολύ!). Το μέλι επίσης.

Step 5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για κανένα μισάωρο.

Step 6

Τέλος, αφαιρούμε λίγο από το ζουμί, βάζοντάς το σε μια κούπα. Διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ. Επιστρέφουμε το ζουμί στο τηγάνι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μελώσει. Αποσύρουμε όσο υπάρχει ακόμα ζουμάκι. (Αν δε θέλουμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με το κορν φλάουρ (πήξιμο-μέλωμα), απλά βράζουμε με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να σωθεί το ζουμάκι. Προσοχή μη σας κολλήσει! Μείνετε από πάνω και ανακατεύετε κατά διαστήματα.) *Στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια και χυμό ανανά. Σ’ αυτή την περίπτωση αφαιρούμε, οπωσδήποτε, το μέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *