Loader

Γλυκοπατάτα με κινόα και κιμά σε μπολ

2014-10-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

6/10/14

Γλυκοπατάτα με κινόα και κιμά σε μπολ. Σούπερ νόστιμο, σούπερ υγιεινό, σούπες εύκολο, super food σε ένα μπολ.

bowlsweetquinoabeef (5) bowlsweetquinoabeef (7)

Συστατικά  

180gr. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένο

¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τη sauce γιαούρτι – ταχίνι:

½ φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

Αλατοπίπερο

Χυμός ½ λεμονιού

1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη sauce στο multi και τα χτυπάμε καλά. Τη φυλάμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα σε κύβους , μεγέθους της αρεσκείας μας. βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τους κύβους γλυκοπατάτας για 10-12 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον κρατάμε στην άκρη, ζεστό.

Βήμα 5

Μοιράζουμε σε μπολ το κολοκυθάκι, την γλυκοπατάτα, το κινόα και τον κιμά, ανακατεμένα ή το ένα δίπλα στο άλλο και διασκορπίζουμε από πάνω τη sauce. Διασκορπίζουμε το ρόδι, ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε τη ρόκα, μπορούμε να την τοποθετήσουμε στον πάτο των μπολ, πριν τα υπόλοιπα υλικά, χοντροκομμένη ή κομμένη με τα χέρια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *