Loader

Γκρατιναριστό σπανάκι με κοτόπουλο και μανιτάρια

2013-06-08
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

4κ.σ.λάδι

2φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια

4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3φλ.σπανάκι φρέσκο, χοντροκομμένο

Αλατοπίπερο

3κ.σ.βούτυρο

3κ.σ.αλεύρι

1φλ.γάλα

1φλ.κρέμα γάλακτος

1φλ.τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ή ότι έχουμε προσαρμόζοντας την ποσότητα και το αλατοπίπερο ανάλογα το τυρί

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί και την κρούστα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε το σπανάκι. Μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μόλις αποκτήσουμε μια λεία κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα από το σπανάκι και το απλώνουμε όμορφα. Από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 190C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *