Loader

Γιουβαρλάκια λεμονάτα με λάχανο

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/2φλ.ρύζι νυχάκια

3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ

3φλ.λάχανο χοντροκομμένο και ελαφρά βρασμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμό 2 λεμονιών

1κ.γλ.μπούκοβο (προαιρετικά)

3φλ.ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάχανο και από πάνω ακουμπάμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο αν το χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε προσεχτικά το ζωμό και τα βάζουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 45 λεπτά, κουνώντας προσεχτικά την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κάτσουν 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό βάζοντας στα πιάτα λάχανο κι από πάνω τα γουβαρλάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *