Loader

Γιορτινός κορμός με μπισκότα

2014-12-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 4:00 ω
  • Ready In: 4:00 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/12/14

Γιορτινός κορμός με μπισκότα. Εύκολος, γρήγορος, νόστιμος και γιατί όχι γιορτινός.

christlog (1) christlog (5)

Ingredients

  • 300gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 300ml γάλα εβαπορέ
  • 35gr. Βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 15-20 μπισκότα βουτύρου, ανάλογα το μέγεθος τους
  • Χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί και σοκολάτα για την επικάλυψη

Method

Step 1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Step 2

Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια της με λίγο από το μείγμα σοκολάτας.

Step 3

Βάζουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μπισκότα και σοκολάτα για 4 στρώσεις, τελειώνοντας με σοκολάτα.

Step 4

Διασκορπίζουμε τη χοντροτριμμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, στην επιφάνεια του γλυκού και το φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Το ξεφορμάρουμε προσεχτικά και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *