Loader

Γιγαντιαία λευκή φασολάδα με σπανάκι

2014-10-19
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 1:30 ω
  • Ready In: 1:50 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/10/14

Γιγαντιαία λευκή φασολάδα με σπανάκι γιατί θα την φτιάξουμε με γίγαντες και για την αντίστοιχη πείνα, βέβαια. Ο χειμώνας επιβάλει φαγητά που θα μας ζεστάνουν εκ των έσω.

gigantiaialefkifasolada (8)

Ingredients

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φασόλια γίγαντες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό
  • Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την επόμενη τα ρίχνουμε σε καθαρό νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Step 2

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε 2 λεπτά.

Step 3

Προσθέτουμε τα φασόλια, το κρασί και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε μισή ώρα και ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει η σούπα. Μπορούμε να αφήσουμε να κρυώσει ελαφρά και να πολτοποιήσουμε το ¼ ή το 1/3 του μείγματος στο multi. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *