Loader

Γαριδομακαρονάδα με βότκα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

2014-10-18
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

18/10/14

 Γαριδομακαρονάδα με βότκα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Μια αλκοολική πιπεράτη μακαρονάδα για πικάντικα γούστα.

shrimpvodkapasta (1) shrimpvodkapasta (3)

Ingredients

  • 130gr. Ζυμαρικά Νο 6 ή ότι προτιμάμε
  • 250gr. Γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Τσίλι σκόνη ή αποξηραμένο τσίλι, ψιλοκομμένο (κατά βούληση)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • ¼ του φλιτζανιού βότκα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Method

Step 1

Βράζουμε τις γαρίδες και τις σουρώνουμε, κρατώντας το σουρωμένο νερό στην άκρη, για τη σάλτσα. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις φυλάμε στην άκρη.

Step 2

Ζεσταίνουμε 1 ½ κουταλιά από το λάδι και σοτάρουμε για ½ δευτερόλεπτο το σκόρδο. Σβήνουμε με τη βότκα και μόλις αρχίσει να απορροφάται ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Step 3

Πολτοποιούμε την πιπεριά στο multi και την μεταφέρουμε στο σκεύος της σάλτσας μαζί με τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο από το νερό που φυλάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι και τη ζάχαρη.

Step 4

Συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και σιγομαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά, με μισόκλειστο καπάκι.

Step 5

Εντωμεταξύ ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 8 λεπτά. Με μια διπλή πιρούνα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος της σάλτσας, όσο εκείνη μαγειρεύεται.

Step 6

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί, για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.

Step 7

Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *