Loader

Γαριδομακαρονάδα για φίλους

2014-03-15
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/3/14

Γαριδομακαρονάδα για φίλους! Ότι καλύτερο, γρήγορα και εύκολα με πολύ αγάπη για συγκεντρώσεις σε σπίτι με κρασάκι, χαβαλέ και χωρίς πολύ κόπο. Άλλωστε το ZannetCooks από κάτι τέτοιες καταστάσεις γεννήθηκε και από αυτό εξακολουθεί να εξελίσσεται και να δημιουργεί για εμάς και για εσάς!

prawnpastaginger (2)

Συστατικά

  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 800gr. Γαρίδες καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή λιωμενες
  • 1/3 του φλιτζανιού κρασί (ότι έχουμε)
  • 2/3 του φλιτζανιού ντοματίνια
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • Μια πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό το κρασί. Μόλις αρχίσει να το απορροφάει ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον χυμό ντομάτας.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ginger, τον μαϊντανό και τα chives και λίγο από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις γαρίδες και 1-2 κουταλιές νερό από τα μακαρόνια, με κουτάλα σούπας. Μαγειρεύουμε άλλα 6 λεπτά.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξεπλένουμε πολύ λίγο με κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Βήμα 6

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγα από τα μυρωδικά που έχουμε χρησιμοποιήσει και στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *