Loader

Γαριδομακαρονάδα για τη γιορτή του αγαπημένου μου Part 1

2013-08-30
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/08/13

Σήμερα η γιορτή του αγαπημένου μου και της αδελφής μου. Εσείς έχετε κάποιον να γιορτάζει σήμερα; Ευχές πολλές λοιπόν σε όλους τους εορτάζοντες , με υγεία και υπομονή!

Το νέο cookmania σήμερα λόγω γιορτής, έχει ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, συνδυάζοντας  ταυτόχρονα και το κλείσιμο του καλοκαιριού. Ας μας μείνει αυτή η θαλασσινή αίσθηση στο στόμα και στο μυαλό για όλο το χειμώνα… μέχρι τις επόμενες, καλοκαιρινές διακοπές!!

 

Συστατικά  

 

300-400gr. Γαρίδες, κατεψυγμένες, ολόκληρες (ότι μέγεθος προτιμάμε/ 1 συσκευασία)

200gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας ( εμείς προτιμάμε το Νο6)

400gr. Χυμός ντομάτας σπιτικός ή αγοραστός

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

1 μικρή πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά του γλυκού πελτές ντομάτας

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις γαρίδες κατευθείαν από την κατάψυξη, σε νερό που βράζει, για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε, κρατώντας το σουρωμένο νερό στην άκρη. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλι, εντεράκι κ.λ.π.) και τις κρατάμε στην άκρη, μαζί με μερικά κεφάλια, αν θέλουμε για το σερβίρισμα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ½ λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το τσίλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε με σύνεση λόγω της κάππαρης και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ στο νερό από τις γαρίδες που κρατήσαμε, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 10-12 λεπτά.

Βήμα 4

Με μια διπλή πιρούνα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα που βράζουν στο σκεύος με τη σάλτσα, μαζί με τα νερά που τρέχουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις αρχίζουν να παίρνουν βράση, κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως, διακοσμώντας με τα κεφάλια από τις γαρίδες και πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.foodifancy.com/recipe-king-prawn-linguini-in-a-tomato-and-caper-sauce

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *