Γαλοπούλα φούρνου με ρύζι και χόρτα
2013-06-12- Κουζίνα:Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1/2γαλοπούλα κομμένη σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2κ.σ.κουκουνάρι
2κ.σ.σταφίδες ξανθές (ή ότι έχετε)
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2φλ.ρύζι γλασέ
1κιλό ήμερα χόντρα χοντροκομμένα
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα χόρτα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και συμπληρώνουμε 1 1/2φλ.χλιαρό νερό ή ζωμό. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.