Loader

Γαλοπούλα φούρνου με ρύζι και χόρτα

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1/2γαλοπούλα κομμένη σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2κ.σ.κουκουνάρι

2κ.σ.σταφίδες ξανθές (ή ότι έχετε)

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

2φλ.ρύζι γλασέ

1κιλό ήμερα χόντρα χοντροκομμένα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα χόρτα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και συμπληρώνουμε 1 1/2φλ.χλιαρό νερό ή ζωμό. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *