Loader

Γαλοπούλα με ξινόμηλο δαμάσκηνο και φασκόμηλο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:50 ω
  • Έτοιμο σε: 2:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

800γρ.παιδάκια από μπούτι γαλοπούλας
Λάδι
1/2φλ.κονιάκ
Αλατοπίπερο
2κλωναράκια δενδρολίβανο
1κ.γλ.φασκόμηλο
1χωριάτικο λουκάνικο ψιλ/νο
2πατάτες ψιλ/νες
1ξινόμηλο ψιλ/νο
15αμύγδαλα ασπρισμένα
10δαμάσκηνα ξερά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα, τις πατάτες, το λουκάνικο,το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, το ξινόμηλο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά. Τα τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας και από πάνω ακουμπάμε τα παιδάκια. Τα ραντίζουμε όλα με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο με κλειστό καπάκι 1 ½ ώρα και άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι στους 200C. Σερβίρουμε τα παιδάκια και δίπλα το μέιγμα με τις πατάτες που έμεινε στον πάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *