Loader

Γαλέτες με μανιτάρια ελιές και ανθότυρο

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 ½ φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου

Μια πρέζα αλάτι

8κ.σ.βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους

100γρ.τυρί κρέμα

1/2φλ.νερό κρύο

Τον κρόκο ενός αυγού ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για το ψήσιμο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

1κ.σ.μέλι

Το ασπράδι από 1 αυγό χτυπημένο

1κ.σ.θυμάρι

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/3φλ.πράσινες ελιές απύρηνες, κομμένες στη μέση, ή όπως προτιμάμε (επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος ελιάς έχουμε σπίτι)

100γρ.μπέικον ψιλ/νο

λάδι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, με τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη. Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το μέλι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το ασπράδι του αυγού. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και ανοίγουμε 2 στρογγυλά φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Μοιράζουμε το μείγμα ανθότυρου στο κέντρο κάθε φύλλου και από πάνω διασκορπίζουμε τις ελιές, τα μανιτάρια και το μπέικον. Κλείνουμε τις άκρες, προς τα μέσα, σαν μικρή τάρτα και αλείφουμε το κομμάτι της ζύμης με τον κρόκο που έχουμε ανακατέψει με το νερό. Ακουμπάμε τις γαλέτες σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *