Loader

Γίγαντες με σπανάκι

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

500 γρ. φασόλια γίγαντες
300 γρ. σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 καρότα
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
½ φλ. τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζετε αποβραδίς τα φασόλια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν. Όταν θα είναι μισοβρασμένα, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε σε ροδέλες το καρότο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με το καρότο. Τα προσθέτετε στα φασόλια που βράζουν. Προσθέτετε επίσης τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και τα πιπέρια. Όταν αρχίσουν ξανά να βράζουν τα μεταφέρετε σε ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180ο). Εν τω μεταξύ πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. 15 λεπτά πριν κλείσετε το φούρνο προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Σερβίρεται ζεστό.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *