Loader

Βραστή μελιτζανοσαλάτα

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

4μελιτζάνες τσακώνικες
Λάδι
Ξύδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.δυόσμο
1/2κ.γλ.μπούκοβο ή 1-2 καυτρές πιπερίτσες ψιλ/νες

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτάνες και τις χαράουμε κατά μήκος. Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και τις ρίχνουμ μέσα για 15 λεπτά πρίπου, να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και ανοίγουμε με ένα πιρόυνι την χαραγμένη πλευρά να φαίνεται η σάρκα. Σε βάζο με καπάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις μελιτζάνες μας. Τις αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στην άκρη και σερβίρουμε. Αν έχουμε χρόνο μπορούμε να την κάνουμε από την προηγούμενη και να την αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Διατηρούνται 2-3 βδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.