Loader

Βουτυράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και cranberries

2015-12-04
  • Ποσότητα: 24 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 18λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 12
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

12 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

4/12/15

Ίσως οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει. Βουτυράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και cranberries, με πλούσια γεύση που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο έναν.

cranbkouramp (2) cranbkouramp (6)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή μαλακωμένο
  • ¼ του φλιτζανιού cranberries
  • ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ενωθούν καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 16-18 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα άχνη για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *