Loader

Βουτυράτες γαρίδες φούρνου με μυρωδικά

2014-04-05
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/4/14

Βουτυράτες γαρίδες φούρνου με μυρωδικά ή αλλιώς γαρίδες μιαμ μιαμ , αν μου επιτρέπεται τον συγκεκριμένο όρο, μιας και δηλώνω ενάντια στα greekenglish ή γενικά οτιδήποτε δεν είναι αποδεκτό στο ελληνικό λεξιλόγιο. Αλλά μια στο τόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν λέξεις ή φράσεις που εκφράζουν επακριβώς ορισμένες γεύσεις, οπότε επιτρέψτε μου! Επί το έργο λοιπόν!

bakedbutterprawns (4) bakedbutterprawns (5)

Συστατικά

  • 300gr. Γαρίδες ολόκληρες ,καθαρισμένες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα ½ λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε τις γαρίδες σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου, που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το βούτυρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολύ καλά ώστε να ενωθεί το μείγμα. Αλείφουμε με το αρωματικό βούτυρο τις γαρίδες με τη βοήθεια ενός πινέλου, χωρίς να μείνει καθόλου.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να ροζίσουν οι γαρίδες. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο σερβιρίσματος, ώστε να μείνει στο ταψί η περίσσια βουτύρου και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *