Loader

Βελουτέ αρακά με ginger και κρέμα γάλακτος

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2φλ.αρακάς

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1λίτρο ζωμός λαχανικών

1κ.γλ.καστανή ζάχαρη

1κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.ginger σκόνη

1μιεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

1κ.γλ.μπούκοβο

1ποτήρι κρέμα γάλακτος

1κ.σ.χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο που έχει λιώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον αρακά και την πατάτα. Προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ginger, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα πολτοποιούμε στο multi και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *