Loader

Βασιλόπιτα με γλάσο

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

400 γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
150 γρ. Ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
4 ασπράδια αυγών
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350γρ. αλεύρι
1κ.του γλυκού μπέικιν
150γρ. βούτυρο
100γρ. σταφίδες
80 γρ. μαύρο ρούμι
1/4 κ. του γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο

 

Για το γλάσο:

200γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
230γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μισά ασπράδια σε μαρέγκα και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα καθώς και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε και τις σταφίδες, αφού προηγουμένως τις έχουμε μουσκέψει στο ρούμι για αρκετή ώρα. (ΠΟΛΥ ΩΡΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΥΜΙ) Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. TIP: Όποτε ρίχνουμε μαρέγκα στο μίγμα ανακατεύουμε πλέον απαλά με σπάτουλα ή στο μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Η μαρέγκα έχει κρατήσει τον αέρα που είναι πολύτιμος για το φούσκωμα του γλυκού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 60 λεπτά. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Ξεφορμάρουμε ζεστό. Για το γλάσο: Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την άχνη και καλύπτουμε το κέικ ζεστό έτσι ώστε να κρυσταλλώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.