Loader

Αφράτο κέικ με μελιτζάνα και φέτα

2013-07-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια

Λάδι

3αυγά χτυπημένα

200γρ.γιαούρτι

2φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3φλ.βούτυρο λιωμένο

1χρωματιστή πιπεριά ψιλ/νη

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.σόδα φαγητού

250γρ.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την πιπεριά και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα αυγά και το γιαούρτι. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού και τα λαχανικά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε μια φόρμα για κείκ, ότι σχήμα έχουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.