Loader

Αφράτο κέικ με μελιτζάνα και φέτα

2013-07-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια

Λάδι

3αυγά χτυπημένα

200γρ.γιαούρτι

2φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3φλ.βούτυρο λιωμένο

1χρωματιστή πιπεριά ψιλ/νη

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.σόδα φαγητού

250γρ.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την πιπεριά και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα αυγά και το γιαούρτι. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού και τα λαχανικά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε μια φόρμα για κείκ, ότι σχήμα έχουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *