Loader

Αφέλια με πατάτες αντιναχτές

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 κιλό χοιρινό κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους
1 κιλό πατάτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο

3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο χονδροαλεσμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
λάδι για να τηγανίσουμε τις πατάτες.
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Από βραδύς βάζουμε το κρέας με το κρασί και τα μπαχαρικά να μαριναριστεί. Την επόμενη βάζουμε το 1/4 της κούπας ελαιόλαδο να κάψει και αφού στραγγίσουμε καλά το κρέας απ τη μαρινάδα χωρίς να την πετάξουμε, το σοτάρουμε στο λάδι. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις έχει γίνει το κρέας και έχει μείνει με λίγη από τη σαλτσούλα του προσθέτουμε τις πατάτες και κουνάμε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *