Loader

Αυτοσχέδια σοκολατάκια gingerbread με ρόδι για τη γιορτή μου

2014-01-07
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/1/14

Αυτοσχέδια σοκολατάκια gingerbread με ρόδι για τη γιορτή μου και για όλους όσους γιορτάζουν!!Χρόνια μας πολλά Γιάννες, Ιωάννες, Γιάννηδες, Ιωάννηδες και όλα τα παράγωγα!

Συστατικά  

300gr. Σοκολατάκια gingerbread που έμειναν η κουβερτούρα ανακατεμένη με 1 κουταλια του γλυκού ginger σκόνη

1 φλιτζάνια σπόρια ροδια

1 κουταλιά της σούπας ζαχαρωμένο ginger ή πορτοκάλι, πολύ ψιλοκομμένο (θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ξηρών καρπών)

Ζάχαρη άχνη για το τελείωμα, προαιρετικά

Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ, σπασμένη ελαφρά με τα χέρια και το ζεσταίνουμε για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων ή 2-3 σε φούρνο προθερμασμένο, αν έχουμε ήδη αναμμένο.

Βήμα 2

Το ανακατεύουμε αμέσως πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα τελείως και ρίχνουμε το αλάτι, τα ¾ από τα σπόρια ροδιού και τα ζαχαρωμένα φρούτα. Ανακατεύουμε και πάλι και το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα σπόρια ροδιού. Πιέζουμε ελαφρά με τη σπάτουλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια το σπάμε προσεχτικά με τα χέρια σε διάφορα κομμάτια, προσπαθώντας να μην πιέσουμε πολύ το ρόδι και βγάλει τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σκεύος διατήρησης και το φυλάμε στο ψυγείο ως και 5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *