Loader

Αρωματικό σπανακόρυζο με ελιές

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1/2κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
10 ελιές Καλάμών χωρίς κουκούτσι
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1ντομάτα ψιλ/νη
1/2φλ.λευκό κρασί
300ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
80γρ.ρύζι Jasmin
Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ,το ρύζι και τα πράσα. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό και τις ελιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και μπόλικο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.