Loader

Αρνίσια μπριζολάκια με κονιάκ

2015-04-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/4/15

Αρνίσια μπριζολάκια με κονιάκ και μυρωδικά για όσους δεν έχουν δυνατότητα ή διάθεση ή χρόνο για σούβλισμα.

cognaclambchops (1) cognaclambchops (5)

Συστατικά

  • 4 μπριζολάκια αρνίσια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας παγωμένο βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού κονιάκ

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε μέσα το κρέας. Ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε άλλα 2 -3 λεπτά και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το τηγάνι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *