Loader

Αρνάκι φρικασέ

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 κιλά αρνάκι (μπούτακι )
2 μαρούλια
200 γρ. σέλινο
1 ματσάκι άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
½ φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε το σέλινο και τα μαρούλια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες , το πλένουμε και το σοτάρουμε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι βραστό νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνιθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο . Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, περίπου 40-45 λεπτά ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: χτυπάμε τα αβγά με το χυμό του λεμονιού με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο, το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην κόψει, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *