Loader

Αρνάκι πικάντικο ογκατέν

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

6 πατάτες βρασμένες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Αλατοπίπερο
2φλ.αρνάκι σούβλας ή φούρνου το ψαχνό ψιλ/νο
1.2φλ.λευκό κρασί
2φλ.σάλτσα ντομάτας
1φλ.γάλα
1φλ.ρεγκάτο τριμμένο και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
Βούτυρο για το πυρέξ

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αρνάκι. Αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το τσίλι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη σαλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε να πιεί τα υγρά του. Βουτυρώνουμε ένα πυρεξάκι και απλώνουμε τις μισές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμες ομοιόμορφα. Τις υπόλοιπες πατάτες τις βάζουμε σε ένα μπωλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε λιώνοντας συγχρόνως τις πατάτες. Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη σάλτσα αρνιού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *