Loader

Αποδομημένο pesto μανιταριών με ιταλικά ζυμαρικά

2014-03-16
  • Yield: 1 βάζο μαρμελάδας
  • Servings: 2
  • Prep Time: 40λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/3/14

Να σας πω ότι το έτρωγα για 4 συνεχόμενες ημέρες, ολάκαιρο μόνη μου, χωρίς να θέλω να το μοιραστώ με κανέναν; Θα σας το πω γιατί είναι η αλήθεια. Αποδομημένο pesto μανιταριών με ιταλικά ζυμαρικά. Απλά φανταστικό, χωρίς πολλά λόγια : Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας!

mmushpesto (1) mmushpesto (5)

Συστατικά  

Για το pesto (1 βάζο μαρμελάδας):

300gr. Φρέσκα μανιτάρια

2 μικρά καρότα

2 μικρά κολοκυθάκια

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές του γλυκού διάφορα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας

Αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά (για 2 άτομα):

150gr. Ζυμαρικά lumaconi ή κοχύλια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

½ φλιτζάνι Pesto μανιταριών

Παρμεζάνα τριμμένη

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Διάφοροι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένοι

Method

Step 1

Για το pesto : Βάζουμε τα μανιτάρια στο multi και τα πολτοποιούμε. Εντωμεταξύ κόβουμε σε κυβάκια ή πολύ μικρά κομμάτια τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Step 2

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για μισό λεπτό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, τα κολοκυθοκαρότα, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Step 3

Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μειωθούν τα πολλά υγρά που θα προκύψουν από τα μανιτάρια.

Step 4

Ρίχνουμε τα ξερά μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά να κρυώσει τελείως. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό- αποστειρωμένο βάζο από μαρμελάδα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να ενωθεί και να απορροφηθεί από τα υπόλοιπα υλικά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμα για να το κλείσουμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες.

Step 5

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με το pesto.

Step 6

Μοιράζουμε στα πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω παρμεζάνα, ξηρούς καρπούς και βασιλικό ανάλογα τα γούστα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *