Loader

Ανοιξιάτικο και ευεργετικό πέστο σπαραγγιών

2014-04-20
  • Yield: 1 1/2 φλιτζάνι
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/4/14

Ανοιξιάτικο και ευεργετικό πέστο σπαραγγιών αφού είναι στην εποχή τους αφενός και αφετέρου λαχανικό με πολύτιμη θρεπτική αξία. Αρκετά  ακριβό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αρκεί να σας πω ότι μια μέρα που είχα χρόνο, ακολουθώντας μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες, την έρευνα αγοράς, το βρήκα να διατίθεται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ ως και λαϊκές αγορές από 4,60- 8,00€ !!Εκτός από ακριβό ήταν και σπάνιο και ως εκ τούτου μπορούσαν να το γευτούν κοινωνικές τάξεις με υψηλό βαλάντιο. Στις μέρες μας είναι όσο να πεις περισσότερο προσιτό γι΄αυτό και έχει αυξηθεί η κατανάλωση του , άρα και η παραγωγή του. Στη δική μου περίπτωση συγκαταλέγεται σε αυτά τα τρόφιμα που άρχισα να δοκιμάζω και να τρώω με λατρεία μετά τα 30!

asparaguspesto (1) asparaguspesto (3)

 

Ingredients

  • 300gr. Σπαράγγια κομμένα στα 3
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Method

Step 1

Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι να βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Τα βράζουμε για 4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Step 2

Ρίχνουμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λάδι και τα χτυπάμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και το υπόλοιπο λάδι (όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας μια λεία κρέμα). Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Αν μας αρέσει μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και λίγο τσίλι. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, ψητές πατάτες ή σαν ντιπ και το διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ 2-3 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *