Loader

Αναποδογυριστή τάρτα με ντομάτες και εστραγκόν

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 φύλλο σφολιάτας
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2κ.σ. εστραγκόν
1κ.σ. γεμάτη βούτυρο
Balsamino
Αλάτι χοντρό πιπέρι
4κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας σε ταψί . πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και εστραγκόν και ψήνουμε στο grill του φούρνου για 20 λεπτά στους 220C. Σε αντικολλητικό ταψάκι που κάνει και για εστία λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και ρίχνουμε το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και απλώνουμε με τη σειρά τις ντομάτες. Πιέζουμε τη σφολιάτα γύρω γύρω να να κολλήσει πάνω στο ταψάκι και να σφραγίσει μέσα τις ντομάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατό. Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με λίγο ακόμα εστραγκόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.