Loader

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κρεμμύδι ψιλ/νο
1 1/2φλ.αλεύρι
1φλ.μανιτάρια σε φετούλες
Αλατοπίπερο
3αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100γρ.γιαούρτι
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1κ.σ.άνηθος ψιλ/νος
Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι, τον μαιντανό, τον άνηθο, το μείγμα μαινταριών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα συμπληρώνουμε και αυτά στη ζύμη μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά . σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.