Loader

Αλμυρά κεκάκια καρότου με ρεβίθια και σολομό

2014-03-07
  • Ποσότητα: 12 κεκάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/3/14

Αλμυρά κεκάκια καρότου με ρεβίθια και σολομό που τρώγεται σαν σνακ, ορεκτικό, κυρίως μαζί με μια πλούσια σαλάτα ή ότι άλλη εκδοχή μπορεί να βάλει ο νους σας, από μικρούς και μεγάλους , ανεξαιρέτως!

carrotchickpeas (4) carrotchickpeas (5)

Συστατικά  

Για τα κεκάκια:

1 και ¾ του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα

2 μέτρια καρότα τριμμένα

¼ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

1 αυγό χτυπημένο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας διάφορα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας

Για τη σαλάτα(για 4 άτομα, με 3 κεκάκια ανά άτομο):

3 φλιτζάνια baby σπανάκι

1 ½ κουταλιά της σούπας διάφοροι πικάντικοι ξηροί, χοντροτριμμένοι ή σουσάμι ή ηλιόσπορος

4 φέτες καπνιστού σολομού

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα κεκάκια: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, μεγέθους όσο ένα καρύδι και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη να πλατύνουν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-22 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 3

Για το σερβίρισμα: Βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος το σπανάκι και πάνω του ακουμπάμε τα κεκάκια και τις φέτες σολομού σε ρολάκια.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Διασκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *