Loader

Αγχολυτικό ριζότο με ντοματίνια και βασιλικό

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1Μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

7κ.σ.λάδι

2φλ.ρύζι για ριζότο

Αλατοπίπερο

3/4φλ.λευκό κρασί

7φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

2κ.σ.βούτυρο

1φλ.παρμεζάνα τριμμένη

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

2φλ.ντοματίνια κομμένα στη μέση

1φλ.φρέσκο βασιλικό ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 2- 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να τα απορροφήσει. Έπειτα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, ανακατεύοντας. Σιγομαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε , κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να κάτσει 2-3 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν . Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα από ντοματίνια στο ριζότο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό διασκορπίζοντας επιπλέον λίγο βασιλικό και παρμεζάνα, αλλά και το υπόλοιπο λάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *