Loader

Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης

2014-09-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/9/14

Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης. Δυο αγάπες μαζί σε ένα βαζάκι. Το πεστο και το αβοκάντο. Έξτρα υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά και με επιλογή, για όσους τηρούν χορτοφαγική διατροφή. Αφού είπαμε ότι το ZannetCooks καλύπτει όλα τα γούστα.

avocadopesto (3) avocadopesto (6)

Συστατικά

  • 1 αβοκάντο
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • 1/3 του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
  • 1 -2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά με τελευταία το αβοκάντο και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο. Μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο ή τσίλι για πιο πικάντικη γεύση καθώς επίσης να παραλείψουμε την παρμεζάνα, για χορτοφαγική εκδοχή. Το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 ημέρες, φροντίζοντας κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κάποια ποσότητα, να στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και να συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *