Loader

Άλειμμα μανιταριών με καρύδια και μυρωδικά

2015-06-14
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/6/15

Άλειμμα μανιταριών με καρύδια και μυρωδικά που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πολλές χρήσεις ανάλογα πόσο πηχτό ή ρευστό το ετοιμάσουμε. Καταπληκτικό σε φρεσκοψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί, σαν dip για διάφορα λαχανικά ή για σάλτσα ζυμαρικών. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά στη σούπα μας ή να το κάνουμε dressing για τις σαλάτες μας. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να το κάνουν γέμιση για σπιτικά ζυμαρικά ή απλά να το φάμε με το κουτάλι. Με αφορμή την Μέρα Πικ Νικ που έχει οριστεί την 18η του Ιούνη κάθε χρόνο το άλειμμα μανιταριών που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ιδανικό για να το βάλετε στο καλάθι σας.

sprdmush (1) sprdmush (4)

 

Συστατικά

  • 400gr. Μανιτάρια της επιλογής μας, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα καρυδόψιχα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον ανάλογα πόσο πηχτό θέλουμε το μείγμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο multi. Συμπληρώνουμε λίγο λάδι ή νερό αν θέλουμε το μείγμα περισσότερο ρευστό.

Βήμα 3

Το φυλάμε στο ψυγείο, καλυμμένο για 3-4 ημέρες. Το σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, κριτσίνια, σε σάντουιτς, στα ζυμαρικά ή όπου μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *