Loader

Κολιοί με αρωματικό πλιγούρι

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2κολιοί

Λάδι

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

1φλ.πλιγούρι

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

1/2κ.γλ.ρίγανη

1φλ.ζωμό λαχανικών

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί. Ραντίζουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Προσθέτουμε το πλιγούρι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι, να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά και δίπλα 1-2 κουταλιές από το πλιγούρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *